divendres, 30 de març del 2012

Liceu: temporada 2012 - 2013

R. Villazón (temp. 04-05)
Aquest migdia s'ha presentat la Temporada 2012 - 2013 del Gran Teatre del Liceu, que ja podeu consultar al seu web. Són 15 títols d’òpera amb debuts de grans veus internacionals i directors d’orquestra i d’escena; 4 ballets de grans companyies internacionals amb diversitat de programes i d’estètica i 4 concerts amb solistes i 6 concerts fora del Liceu (Palau i Auditori) de primer nivell.

Il turco in Italia de Rossini i Street Scene de Kurt Weill s’estrenaran al Liceu la propera temporada que han presentat avui el director general Joan Francesc Marco i el director artístic Joan Matabosch. A més, Rusalka de Dvorak tornarà al Liceu després de 48 anys i Laurent Pelly dirigirà una nova producció de Les contes d’Hoffmann d’Offenbach amb Natalie Dessay (que cantarà els tres papers protagonistes).

La temporada inclou la presència d’algunes de les millors veus internacionals com ara Anna Netrebko (Iolanta), Rolando Villazón (L'elisir d'amore), Patricia Racette i Roberto Alagna (Madama Butterfly), Violeta Urmana i Leo Nucci (La forza del destino), Patricia Petibon (Lucio Silla), Camilla Nylund (Rusalka), Nino MachaidzeIldebrando d’Arcangelo (Il turco in Italia) o Mariella Devia (Il Pirata), a més de Bejun Mehta i Joyce DiDonato.

El Festival de Bayreuth amb L’holandès errant, Lohengrin i Tristan und Isolde encetaran el bicentenari de Wagner que continuarà amb L’or del Rin (que es el tret de sortida de la tetralogia que es representarà al llarg de les properes quatre temporades), Rienzi i el film Els nibelungs amb música en directe.

Josep Pons serà el nou director musical titular del Liceu. Dirigirà dues òperes (L’or del Rin i Madama Butterfly) i a L’Orquestra Simfònica del Liceu en la majoria de concerts del Cicle Liceu al Palau i Concerts a l’Auditori.

Una nova temporada que neix amb un pressupost d'uns 45 milions d'Euros i que vol potenciar l'atractiu de la programació a nous públics. Esperem que les retallades no facin acte de presència.

dilluns, 26 de març del 2012

L'ànima del Liceu

El proper diumenge dia 22 d’abril a les 12.00 h se celebrarà al Liceu el concert extraordinari L’Ànima del Liceu.

Aquest concert neix a proposta dels treballadors del Gran Teatre del Liceu en nom de la responsabilitat i consciència institucional. La intenció d’aquest acte és consolidar la unió amb el públic i agrair les mostres de suport i d’afecte de la ciutadania en els moments crítics i d’incertesa que estan vivint. Aquest concert vol ser un homenatge al públic, abonats i mecenes, i a tots aquells que se senten part del Liceu.

L’esdeveniment comptarà amb la presència dels tres directors musicals titulars que el Teatre ha tingut des de la seva reinauguració: els mestres Bertrand de Billy, Sebastian Weigle i Michael Boder, als quals també s’hi sumaran el mestre Josep Pons, director musical titular a partir de la temporada 2012-2013, i grans figures del món de la lírica en un acte ple de sorpreses artístiques. Tots ells acompanyats per l’Orquestra Simfònica i Cor del Gran Teatre del Liceu.

Volen, amb aquest concert únic, reivindicar el Gran Teatre del Liceu com a part fonamental del patrimoni del nostre país i subratllar la seva excel·lència com un dels equipaments culturals més importants. L’acte tindrà com a leitmotiv la voluntat de mirar endavant i l’esperit de superació que sempre ha caracteritzat el Gran Teatre del Liceu.

Les localitats per aquest concert extraordinari, al preu únic de 15 € ,es posaran a la venda a partir del dia 10 d’abril pels canals habituals del Liceu.

Font: Departament de premsa del GTL.

divendres, 2 de març del 2012

Com queda la temporada 2012 del Liceu?

Després d’ajustar els compromisos amb agents artístics, cantants, productors, directors d’escena i d’orquestra, etc. el Liceu podrà recuperar part de la programació artística que havia estat cancel·lada.

Finalment queda així:

L’òpera Pelléas et Mélisande de Claude Debussy es programarà tal i com estava previst els dies 27 i 29 de juny i 1, 3, 5 i 7 de juliol.

El Giravolt de maig d’Eduard Toldrà es farà en versió concert al Palau de la Música Catalana, el dia 11 de juny , amb l’Orquestra Simfònica del Liceu.

Com a novetat es programarà, el dia 22 d’abril, un Concert del Cor i l’Orquestra del Liceu interpretant grans cors d’òperes.

El Gran Teatre del Liceu ha establert un període de compra preferent del 5 al 30 de març per abonats, de tal forma que puguin accedir a les localitats del seu abonament en les mateixes condicions i seients.


Font: Departament de premsa del Gran Teatre del Liceu.