divendres, 27 d’abril del 2012

Deliciosa Flauta Màgica

Amb totes les entrades venudes i amb la seguretat de la feina ben feta, el passat dimarts 24 d'abril es reestrenava al Gran Teatre del Liceu La Flauta Màgica de Mozart, en una producció signada per Joan Font, director de Comediants.

A tenor del ritme de venda d'entrades (van exhaurir-se en poc més de mitja hora), l'espetació era alta, i els resultats van avalar la demanda del públic. Només seran tres representacions d'un títol que n'hauria omplert el doble, però que al tractar-se d'una reposició, des del Liceu van creure oportú limitar a aquests tres dies.

Dies abans de l'estrena vam poder acostar-nos al teatre de les rambles a conversar amb en Joan Font, el qual va atendre'ns durant un assaig. Font, tot recordant que aquesta Flauta va ser la seva primera producció operística, va exposar que el treball previ va fer-lo centrar la dramatúrgia en el personatge de Papageno. Fet que l'ocellaire representa a la perfecció l'imaginari de Comediants.

Font, s'insipira en els contes en tres dimensions per a dissenyar uns decorats que ens recorden als llibres que, de petits, ens sorpreníem en obrir-los. Ho rega tot amb el món de Comediants i ho serveix en dafata de plata gràcies a l'excel·lent feina feta per Albert Faura en la part luminotècnica.

I en aquesta sensacional Flauta s'ha comptat amb un simpàtic i molt solvent Papageno, el baríton Joan Martín-Royo, el qual focalitza l'atenció de tot el públic i construeix un personatge que li va com anell al dit. La seva comicitat i tendresa fan despertar l'empatia del públic. Bravo!

Més fred se'ns va presentar el tenor Pavol Breslik (Tamino), si bé és cert que té una veu bella i la noblesa del príncep la defensa amb elegància. En algun moment va fer-nos patir la soprano Erika Miklósa, especialment en entonar la molt díficil ària de la Reina de la Nit, tot i que va estar a l'alçada de l'altiva reina.

Molt satisfactòria va resultar la feina de la resta del repartiment. Tanmateix, Pablo González i l'OBC van saber acompanyar als cantants acabant de tancar el cercle on escena, llums, veus i instrumentistes van aconseguir fer-nos sortir amb un somriure als llavis del Gran Teatre del Liceu.

---

A la secció d'òpera del programa Extraradi de COMRàdio vam parlar de La Flauta Màgica d'aquests dies al Liceu, a l'arxiu adjunt podeu recuperar la secció:


I al següent enllaç l'entrevista íntegra feta a Joan Font durant un assaig d'aquesta producció:

dimarts, 17 d’abril del 2012

L'ànima del Liceu en pantalla gegant

Després que s’exhaurissin en poques hores les localitats pel concert extraordinari L’ànima del Liceu i per tal que tothom pugui escoltar la música del Liceu, s’instal·larà una pantalla gegant al Pla de l’Os, davant el Teatre, on es podrà seguir el concert en directe.

Així mateix Catalunya Música emetrà el concert en directe i Radio Clásica el retransmetrà el mateix diumenge 22, a les 20.00 h.

Font: Departament de premsa del GTL.