divendres, 13 de febrer del 2009

UNA DEMOCRÀCIA FICTÍCIA

Faltava poca estona per al tret de sortida de la campanya de les eleccions autonòmiques al País Basc quan s'ha sabut que el Tribunal Constitucional tirava per terra l'última esperança de l'esquerra abertzale de ser present a aquests comicis. Els magistrats han denegat l'empara que havien demanat els representants de les plataformes Askatasuna i Democràcia 3 Milions després que, diumenge, el Tribunal Suprem va decidir anul·lar-ne les candidatures. La justícia considera que es tracta d'instruments per difondre els ideals d'ETA i Batasuna perquè la major part dels seus integrants, diuen, havien tingut alguna relació amb l'entorn etarra.

Les eleccions a Euskadi es faran en unes circumstàncies molt especials, ja que seran les primeres en què no hi haurà l'opció de votar per a l'esquerra abertzale. Ahir per la nit, quan faltaven escassos minuts perquè conclogués el termini, el Tribunal Constitucional va confirmar l'anul·lació de les candidatures de D3M i Askatasuna, després d'haver-les considerat hereves de la il·legalitzada Batasuna.

Els magistrats del Constitucional consideren provat que les dues marques electorals de l'esquerra abertzale formen part de l'estratègia de la banda terrorista ETA per mantenir la presència política a les institucions democràtiques.

(Font: www.3cat24.cat)

Segons ens diuen no permetran que l’esquerra abertzale es presenti a les eleccions basques ja que difonen els ideals d’ETA i Batasuna; ara bé, cert és que la violència d’ETA, en cap cas, pot ser justificada i deslegitima les idees que, al darrera, hi ha; però un estat de dret, que es diu democràtic, no hauria de permtre’s el luxe d’il·legalitzar idees. És a dir, contra el terrorisme mà dura, no es pot tolerar; però les idees han de poder defensar-se a les urnes, doncs a través de la repressió ideològica, segurament, l’únic que aconseguiran és que molts ciutadans no tinguin cap representant polític i, això, és clar, taca la democràcia i dóna arguments a aquells que no creuen en la via democràtica.

El benefici d'uns pocs no pot perjudicar els legítims desitjos d'uns ciutadans que en els propers comicis no tindran a qui dipositar la seva confiança política.


"Podran tallar les flors, però no acabaran amb la primavera"

Ernesto Che Guevara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada