divendres, 21 d’agost del 2009

CANZONETA SULL'ARIA

La passada setmana els Moments d'Òpera van estar protagonitzats pel conegut Barber de Sevilla de Rossini, doncs bé, si vau estar atents a l'argument, tal vegada tindreu curiositat per saber com evolucionen les vides del Comte d'Almaviva (Lindoro), la Comtessa (Rosina), Fígaro i tota la resta; doncs aquesta nit en tindreu l'oportunitat, ja que Les Noces de Fígaro de W.A. Mozart, la protagonista d'aquesta setmana, tot i ser anterior a la pertitura de Rossini, segueixen l'argument del barber.

Com és això? Molt senzill, ambdues es basen en textos de Beaumarchais. Mozart es va fixar en la segona part (Le nozze di Figaro) i Rossini en la primera (Il Barbiere di Siviglia).

Així doncs, avui coneixerem l'evolció dels personatges, però amb un tractament musical un tant diferent; doncs Mozart té una composició molt més clàssica i Rossini ja gaudia omplint la partitura de pirotècnies a l'abast de ben poques veus.

Aquells que ja coneixeu com sona la partitura de Mozart avui podreu, segur, endinsar-vos en detalls històrics i anecdòtics que, potser, encara no heu tingut l'oportunitat de saber. I els que no la coneixeu... no us ho podeu perdre! És una gran obra!

Moments d'Òpera. Els divendres a la mitjanit a COM Ràdio. Recordeu que us podeu descarregar els programes des del web de l'emissora i, inclús, apuntar-vos al podcast!

Ja us heu afegit al grup Moments d'Òpera del Facebook?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada