divendres, 30 de març de 2012

Liceu: temporada 2012 - 2013

R. Villazón (temp. 04-05)
Aquest migdia s'ha presentat la Temporada 2012 - 2013 del Gran Teatre del Liceu, que ja podeu consultar al seu web. Són 15 títols d’òpera amb debuts de grans veus internacionals i directors d’orquestra i d’escena; 4 ballets de grans companyies internacionals amb diversitat de programes i d’estètica i 4 concerts amb solistes i 6 concerts fora del Liceu (Palau i Auditori) de primer nivell.

Il turco in Italia de Rossini i Street Scene de Kurt Weill s’estrenaran al Liceu la propera temporada que han presentat avui el director general Joan Francesc Marco i el director artístic Joan Matabosch. A més, Rusalka de Dvorak tornarà al Liceu després de 48 anys i Laurent Pelly dirigirà una nova producció de Les contes d’Hoffmann d’Offenbach amb Natalie Dessay (que cantarà els tres papers protagonistes).

La temporada inclou la presència d’algunes de les millors veus internacionals com ara Anna Netrebko (Iolanta), Rolando Villazón (L'elisir d'amore), Patricia Racette i Roberto Alagna (Madama Butterfly), Violeta Urmana i Leo Nucci (La forza del destino), Patricia Petibon (Lucio Silla), Camilla Nylund (Rusalka), Nino MachaidzeIldebrando d’Arcangelo (Il turco in Italia) o Mariella Devia (Il Pirata), a més de Bejun Mehta i Joyce DiDonato.

El Festival de Bayreuth amb L’holandès errant, Lohengrin i Tristan und Isolde encetaran el bicentenari de Wagner que continuarà amb L’or del Rin (que es el tret de sortida de la tetralogia que es representarà al llarg de les properes quatre temporades), Rienzi i el film Els nibelungs amb música en directe.

Josep Pons serà el nou director musical titular del Liceu. Dirigirà dues òperes (L’or del Rin i Madama Butterfly) i a L’Orquestra Simfònica del Liceu en la majoria de concerts del Cicle Liceu al Palau i Concerts a l’Auditori.

Una nova temporada que neix amb un pressupost d'uns 45 milions d'Euros i que vol potenciar l'atractiu de la programació a nous públics. Esperem que les retallades no facin acte de presència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada