dilluns, 6 d’abril del 2009

LA GRAVACIÓ

La gravació del programa d'òpera d'aquesta setmana l'he viscut d'una manera diferent. La causa és ben senzilla, enlloc de fer-ho als estudis d'Olesa Ràdio, com cada setmana, me n'he anat a COM Ràdio a enregistrar-la. I és que fa unes setmanes, tal i com ja vaig anunciar al blog, van encarregar-me el resum de l'òpera PARSIFAL de Richard Wagner per a emetre'l el divendres sant a les dotze de la nit (tècnicament s'emetrà el dissabte, clar).

Bé, he arribat a la COM, tal i com havíem quedat, una mica abans de les quatre de la tarda; allà em rebia el cap d'explotació de l'emissora, Toni Mascaró, qui m'ha portat fins a l'estudi 2, on m'hi esperava Ivan López, qui m'ha assistit tècnicament. Ha estat un plaer treballar amb ell; curiós de mena, bon director tècnic i, si s'ho proposa, un futur seguidor de l'òpera.

No us avançaré gaire detalls del programa que s'emetrà el divendres a la mitjanit, tant sols que ha estat un goig tornar a saludar a antics companys, com l'Àlex Ferre, actual codirector del programa Extraradi (cada tarda de les 16h a les 19h), amb el que vaig col·laborar, fa cosa de 10 anys, al programa Pastafullada on, en una ocasió, curiosament, van encarregar-me, juntament al meu amic, i actualment tècnic de Catalunya Ràdio, Josep Casanovas, realitzar una conexió des del Gran Teatre del Liceu amb motiu de la seva reinauguració; alhora que el repte va ser fer cantar el Nessun Dorma al públic assistent a la jornada de portes obertes, cosa, tot sigui dit, que finalment vam aconseguir. Aleshores, l'òpera per a mi no tenia cap significat, més que una música que ni entenia, ni volia entendre. Recordo hores abans de la conexió com a la redacció van posar-nos el Nessun Dorma per a saber quina melodia tenia, ja que havíem de cantar-la més tard en directe acompanyats dels visitants al, aleshores, nou teatre...

Bé, l'experiència al Pastafullada va ser molt grata, amb prou feines tenia 16 anys i vaig tenir l'oportunitat d'endinsar-me al món de la ràdio professional des d'un punt de vista molt lúdic i adolescent, per la bogeria que destil·làvem, és clar.

Doncs bé, després de deu anys, torno a estar a la COM, en aquest cas amb un encàrrec puntual que, tant de bo, esdevingui una col·laboració fixa amb l'emissora municipalista.

En tot cas, us convido a escoltar, el proper divendres a les dotze de la nit, el resum de l'òpera Parsifal de Richard Wagner; una peça que he escollit ja que hi ha un munt de coincidències que fan de l'òpera més adient per a emetre en el context del divendres sant. Divendres us ho explico!

4 comentaris:

  1. no el podré escoltar en directe, pero ja buscaré el podcast...en tot cas, enhorabona per l'experiència! (segurament, en vindran moltes més d'interessants)

    ResponElimina
  2. Teresa,

    moltes gràcies pels ànims! Si no pots escoltar-ho divendres, envia'm un mail i ja t'adreçaré fins la gravació, doncs no tinc molt clar que ho pengin al podcast de la COM, almenys de moment.

    ResponElimina
  3. Albert, on es pot sintonitzar Olesa Radio? Ho he buscat pel blog però no ho he vist

    ResponElimina
  4. Maria Teresa, m'imagino que no vius a Olesa, de tal manera que hauràs de sintonitzar a través d'internet. Així que hauràs d'anar al web de l'ajuntament d'Olesa (www.olesam.cat) i, un cop allà, fixa't en la columna dreta, veuràs que cap a baix de tot hi ha el logotip de l'emissora; clica'l i se t'obrirà una pàgina amb el títol "Mitjans radiofònics", doncs bé llavors has de clicar altre cop al logotip i hauria de començar a escoltar-se la ràdio a través del teu reproductor.

    És complicat, però no hi ha més. Ara bé, també existeix la possibilitat de descarregar-te els programes d'òpera del podcast, que està al web: www.olesaradio.tk

    Gràcies per l'interès! Per a qualsevol dubte pots enviar-me un mail a: albertgalceran@gmail.com

    AG

    ResponElimina