dimecres, 13 de gener del 2010

PER MOLTS ANYS, JUANDI!!

El 13 de gener de l'any 1973 va néixer a Lima (Perú) el que, diuen els experts, és el millor tenor líric-lleuger de la història, i un dels valors més sòlids del món de l'òpera actual. La seva veu és especialment adient pel repertori rossinià, tot i així la seva interpretació del jove i innocent Tonio, de La Fille du Régiment de Gaetano Donizetti, l'ha fet famós internacionalment, tal i com va passar en el seu moment amb Luciano Pavarotti, qui, per cert, va declarar que Flórez era el seu successor.

No és cap secret que sento una especial devoció per JUAN DIEGO FLÓREZ, un senyor que quan canta fa posar-me la pell de gallina, per dos motius: una tècnica inqüestionable -acompanyada d'una veu preciosa-, i pel fet que canta un repertori que m'apassiona.

He tingut l'oportunitat d'escoltar-lo en directe en cinc ocasions, i totes elles han tingut alguna cosa d'especial, així que no deixaré de fer tot el que sigui possible per tal de seguir escoltant-lo.

Per cert, els més despistats tingueu present que aquesta temporada, de fet el proper mes de març, estarà al Liceu cantant-nos els nou dos de pit (si aplaudim molt, tal vegada farà un bis, doncs també se'l coneix com a bis-man) de La Fille du Régiment, acompanyat de la soprano Patrizia Ciofi; tot i que si encara no teniu entrades, penes i treballs us costarà aconseguir-ne. Si no hi sou a temps, penseu que el proper mes d'abril cantarà el paper d'Arturo de I Puritani (V. Bellini) al Teatro Real de Madrid -rol que, francament, afronta amb una elegància espectacular, i que va recuperar el gener de 2009 al Teatro Comunale de Bolonya-.

Doncs bé, aquest mangífic tenor celebra avui el seu 37è aniversari, una efemèride que podem festejar tots els seus seguidors, doncs aquesta edat només constata que està en el seu millor moment i, segur, encara li queden MOLTS anys de belcanto!

PER MOLTS ANYS!!

2 comentaris:

  1. Albert,
    No treuria ni una coma al que has dit. Ja saps la nostra "debilitat" pel Juandi. Nosaltres també hem tingut la sort de veure'l en directe unes quantes vegades i esperem amb candeletes, primer "La Fille..." del Liceu i si tenim sort i aconseguim entrades, "I Puritani" a Madrid.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Josep,

    tant de bo coincidim al Liceu i al Real!

    Una abraçada!

    ResponElimina