dimecres, 17 de febrer del 2010

UNA NOVA DESCOBERTA!

Sóc un ignorant. Dit això, començo: en el meu passeig diari -i quasi constant- pels blogs d'òpera, he arribat al d'Escuchano ópera, on hi han penjat un vídeo del jove tenor líric-lleuger Javier Camarena en el context de les representacions de La Sonnambula (V. Bellini) que aquests darrers dies s'ha pogut veure a París.

Doncs bé, tant m'ha agradat la seva interpretació que he anat tibant del fil i m'he anat engrescant, doncs sempre és una alegria topar-se amb un bon tenor, més encara quan es dedica al repertori que més m'interessa.

Cert és que, pel que sembla -i a falta d'escoltar-lo en directe-, li manca polir algunes coses, certs problemes a la zona aguda, fraseig i, en essència, tots aquells elements que l'experiència i el bon assessorament van fent créixer als bons cantants. Sigui com vulgui, segur que ens anirà sorprenent. O almenys això espero.

De moment, us deixo amb la darrera escena del tenor de l'òpera Roberto Devereux (G. Donizetti):


I, per acabar, ens n'anem fins a París a gaudir de La Sonnambula, on Camarena mostra la desesperació del pobre -i desconfiat- Elvino, al costat de, la per a mi molt admirada, Natalie Dessay:


Seguirem informant!

3 comentaris:

  1. vaja, Albert, que "m'has trepijat" un proper post al Blog Villazonista. L'està preparant un amic seu mexicà....bé, el posaré igual, quan el tingui. A seguir, i molt, el Camarena!

    ResponElimina
  2. Ja fa un temps que vaig descobrir aquest tenor nascut a Mèxic al 1976 i que ja canta avui en dia als millors teatres del Món.El seu fraseig és expressiu i alhora bonic.El timbre de la veu posseix aquell coixí sonor vellutat ben habitual en els cantants de l'Amèrica llatina i l'agut és esclatant.

    ResponElimina
  3. Teresa,

    em sap greu, però ha estat un rampell! En veure'l (bé, escoltar-lo) he sentit la necessitat de fer-ho públic. M'ha sorprès MOLT, especialment amb La Sonnambula. I tant que hem de seguir-li la pista...

    ---

    Gemma,

    jo només l'he pogut escoltar a 3 o 4 vídeos del youtube i, amb franquesa, m'ha agradat molt. Esperem que es cuidi, perquè segur ens farà passar grans nits.

    Gràcies pel vostre comentari!

    Albert

    ResponElimina