dilluns, 30 de maig del 2011

"OPERETTA" AL TNC

Operetta al TNC
Diumenge van convidar-me a veure en directe l'espectacle Operetta al Teatre Nacional de Catalunya, una proposta musical de Jordi Purtí interpretada pel Cor de Teatre. Va ser una divertida experiència, ja que d'entrada el públic era molt diferent al d'una representació operística. I és que al ser un espectacle familiar, molts pares i mares van anar-hi acompanyats dels més petits (nens i nenes d'entre 4 i 12 anys, aproximadament -no sóc jo qui té més experiència en "datar" infants-), la qual cosa va generar riures, comentaris de fons i preguntes als pares en veu alta força divertides. Precisament per això, començaré pel final: tota la sala gran del TNC dreta, aplaudint i xiulant, celebrant la bonica sensació que acabaven de viure. Cosa no gens fàcil quan es tracta de canalla i pares, un públic amb una gran diferència generacional, però que van gaudir de l'espectacle (una mare que va asseure's just al meu costat, al finalitzar -amb llàgrimes als ulls-, assegurava a una amiga que s'havia emocionat).

I és que l'Operetta, com bé diuen al programa de mà, no és òpera, ni tampoc és teatre o potser ho és tot, tant és. La idea és aproximar als més joves al món de la lírica a través d'una selecció de peces emblemàtiques del repertori operístic, així hi podem escoltar -entre d'altres-: l'obertura de Guillem Tell (G. Rossini), el Casta Diva de Norma (V. Bellini) o l'escena de la coronació de Boris Godunov (M. Mussorgsky), entre d'altres. Tot plegat amb un denominador comú: cantades a cappella, sense l'ajuda de cap més instrument que le veu humana.

El resultat és una divertida obra que resulta àgil i idònia per a qui no està acostumat a passar molt de temps assegut al teatre, ja que la seva durada és d'una hora i vint minuts, aproximadament, i en cap moment resulta tediosa. Ja que no només canten, sinó que cada peça que interpreten l'acompanyen de divertides escenificacions molt visuals, idònies per un públic infantil.

Així doncs, us recomano que us acosteu al TNC -no hi fa res si no teniu canalla, valdrà la pena igualment-, deixeu els prejudicis operístics a la porta i disposeu-vos a passejar pel món de l'òpera d'una manera molt divertida i amena. Segur que us sorprendrà.

Però no us despisteu, al TNC només podeu veure'ls aquest cap de setmana, dissabte actuen a les 18h i diumenge a les 12h. El preu oscil·la entre els 12 i els 20€.

I per mostra, un botó:

2 comentaris:

  1. Hi vam anar la setmana passada. Es fantàstic!.
    El gag de l'havanera de Carmen amb les estossegades del públic: genial (i real).
    Molt i molt recomanable per a grans i petits!!

    ResponElimina
  2. I tant que sí, un molt bon vehicle per introduir als més petits -i no tant petits- al món de l'òpera!

    ResponElimina