dilluns, 3 de novembre del 2014

Ralf Weikert substitueix Ros-Marbà a la direcció d''Arabella'

El director austríac Ralf Weikert substituirà el mestre Antoni Ros-Marbà en la direcció musical d'Arabella, l'òpera d'Strauss que s'estrenarà al Gran Teatre del Liceu el proper 17 de novembre.

Durant el mes de setembre, el mestre Ros-Marbà va patir una sèrie d’episodis de taqui-arítmia que s’han tornat a reproduir durant la passada setmana i que l’han portat a que sigui baixa a darrera hora, havent-se de sotmetre per prescripció mèdica a un tractament de repòs, segons el comunicat mèdic remès al Teatre.

Davant aquesta situació, la direcció artística i la direcció musical del Liceu han optat pel mestratge i veterania de Ralf Weikert, una opció que satisfà plenament el Teatre donada la gran qualitat del mestre en una obra tan difícil i davant un canvi sobtat. Weikert s’incorpora avui dilluns als assajos de l'Orquestra.

En la seva dilatada trajectòria professional, Weikert ha estat director musical de la Bonn Oper, director artístic i titular de l'Òpera de Frankfurt, director artístic de l'Òpera de Zurich, director titular de la Mozarteum Orchestra i del Landestheater de Salzburg.

És convidat habitual dels festivals de Salzburg, Aix-en-Provence, Bregenz i Arena di Verona, entre d'altres. Ha actuat en els teatres i auditoris més importants del món, com la Staatsoper de Viena, Bayerische Staatsoper, Deutsche Oper de Berlín, Metropolitan Opera de Nova York i San Francisco.

Font: Servei de premsa del Gran Teatre del Liceu.