dissabte, 31 d’octubre del 2009

BONES INTENCIONS

Avui, com quasi cada dia, he dedicat uns minuts a observar els blogs que habitualment llegeixo, i a El Blog de Maac, m'hi he trobat un divertit vídeo protagonitzat per la soprano Renée Fleming a The Muppet Show. Més enllà de la funció d'entreteniment infantil, és interessant destacar la bona tasca d'un programa adreçat als més petits on, sense cap mena de dubte, intencionadament conviden a cantants excel·lents per tal d'acostar a les futures generacions al món de l'òpera.

Doncs bé, m'he posat a buscar i he trobat grates sorpreses; per començar, una versió un tant peculiar del La ci darem la mano de l'òpera Don Giovanni de W.A. Mozart, potser no és la més virtosística, però per alguna cosa s'ha de començar:


Buscant una mica més, he descobert que el baix Samuel Ramey té una lletra predilecta la L; ens ho canta amb una melodia que, curiosament, ens recorda a G. Bizet...


Inclús la reina de l'òpera americana de la seva generació, Beverly Sills, va deixar-se temptar per The Mupppet Show, en el seu cas va intentar cantar el Sempre libera de La Traviata:


I, finalment, el vídeo que he trobat al Blog de Maac, Renée Fleming demostrant que, almenys, sap contar fins a 5, tot evocant-nos un nom: Gualtier Maldé...


No us fa una mica d'enveja que a aquest país nostre, farcit de magnífics cantants, no hi hagi iniciatives similars?

6 comentaris:

  1. Jo arrel del blog del maac també he anat a parar als YT que has posat i he plorat de riure!!!! Aquest "La ci darem la mano" es una maravella!!! Gràcies!!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord! Com ja he comentat altres vegades, m'agrada molt "humanitzar" l'òpera i fer-la divertida... tant de bo aquí es fes el mateix!!

    Gràcies a vosaltres!!

    ResponElimina
  3. Magnífica la tasca de popularitzar l'òpera ensenyant a comptar fins a 5 o prenent-s'ho com la Beberly Sills. Tot plegat: extraordinari

    ResponElimina
  4. WOW! M'ha interessat moltíssim el teu blog, el trobo sorprenentment bo i amés el recomanaré des de el meu blog.

    Desitjo que el meu blog també t'interessi.

    Una forta abraçada!

    L'imperdible de ℓ'Àηimα

    ResponElimina