dimecres, 21 d’octubre del 2009

NEL FUROR DELLE TEMPESTE

Els Moments d'Òpera d'aquesta setmana els dedicarem a la peça que va fer de Vincenzo Bellini un compositor respectat a l'època, ja que va saber crear un estil propi allunyat de la llarguíssima ombra de Rossini.

Tot i que la seva extrema complexitat ha fet que durant molts anys no es representés i que, encara avui, sigui una raresa només accessible a poques veus.

Pel que fa al programa, hi podrem escoltar a Bernabé Martí, Piero Cappucilli, Juan Diego Flórez, Maria Callas i un llarg etcètera. De tota manera, per a mi, una de les millors intèrprets pel rol protagonista femení és la catalana Montserrat Caballé, tot i que la Callas va ser-ne una clara defensora (alhora que responsable de la seva redescoberta) i una molt digne Imogene. Us ho imagineu?

En efecte, aquest migdia, a través d'Olesa Ràdio, o més tard al podcast de l'emissora, podreu gaudir del resum argumental i musical de l'òpera Il Pirata de Vincenzo Bellini.

Aquesta setmana dediquem el programa a aquesta joia de Bellini, ja que aquesta mateixa nit l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell la portaran a l'escena i, si teniu pensat anar-hi, és una bona excusa per a refrescar l'argument i recordar (o conèixer) els més bells moments.

Us espero, doncs, als Moments d'Òpera!

Recorda que pots afegir-te al grup Moments d'Òpera del facebook.

9 comentaris:

  1. Nosaltres tenim entrades per anar a Viladecans el divendres 30 !!!!. Podrem escoltar el podcast abans d'aquest dia?. I si no, per recordar després !. Ja ho comentarem tot plegat!.

    Una abraçada

    ResponElimina
  2. No es de les mes conegudes...pero es molt maca i aquesta aria "Nel furor..." m'agrada molt. Enhorabona per rescatar-la!!!

    ResponElimina
  3. Glòria,

    pots descarregar-te (o escoltar online) el podcast a aquest web: www.olesaradio.tk (ja està penjat). Jo aniré aquesta nit a veure-la, ja us diré què m'ha semblat.

    ---

    Maria Teresa,

    és una ària molt bona, i si la canta el Flórez... què més haig de dir!? jeje

    Gràcies pel recolzament!

    ResponElimina
  4. Jo hi vaig diumenge a la tarda! Però espero amb ganes que ens en facis cin cèntims de l´estrena. A falta de la Gran Gala... "te tocó"..

    ResponElimina
  5. Faré la crònica, i tant!

    Ara bé, la primera conclusió és: si està molt bé, o molt malament, aquesta mateixa nit en tindreu notícia (per allò que arribaré a casa amb ganes d'explicar-ho); si està "normalet", l'escriuré demà per la tarda.

    En tot cas, tindreu notícies meves!

    ResponElimina
  6. Bé, ja veig que va estar "normalet"... Acabo de veure la notícia per TV3 i déu n´hi dó la nota de l´Albert Casals al final de la seva "scena"... Pinta próu bé tot i que la producció crc que té molt que desitjar...

    ResponElimina
  7. No va estar normalet, no... va estar MOLT BÉ!! Però és que vaig arribar molt tard a casa, i tenia molta son... i avui encara no he tingut temps per a posar-m'hi.

    Aquesta tarda/vespre espero tenir la "crònica".

    ResponElimina
  8. Doncs esperem aquesta crònica!!!. Al metro he començat a escoltar el podcast (no he acabat encara) i m'ha impressionat l'ària que has posat interpretada per la Maria Callas. Cada dia m'agrada més la música de Bellini!.

    Fins aviat

    ResponElimina
  9. Glòria,

    me n'alegro MOLT que el programa t'hagi servit, almenys, per a conèixer una interpretació de "il pirata", només per això ja val la pena fer-lo!

    La crònica està al "caure"...

    ResponElimina