dijous, 28 de maig del 2009

COMENÇA LA TRILOGIA

Tot i el canvi de dates d'aquesta setmana, avui dijous podrem escoltar el primer resum de la coneguda trilogia Tudor de Gaetano Donizetti. Tres creacions operístiques que ens transporten fins a l'Anglaterra gòtica (des del punt de vista del moment de la composició) per a conèixer la història d'Elisabetta I d'Anglaterra, filla d'Enric VIII i Anna Bolena.

En el resum d'avui ens fixarem en la primera de les tres: Anna Bolena; òpera de l'any 1830 que conté bellíssims moments i que, en certa manera, va ser la primera en incorporar elements romàntics a l'imaginari operístic. Em refereixo a l'arpa (instrument romàntic per excel·lència!), a l'ubicació de la trama a la gòtica i, aleshores, llunyana Anglaterra i, sobretot, a l'ús de la bogeria com a recurs pel lluiment de les cantants.

Aprofito per a fer una confessió: de totes les versions que he escoltat (us asseguro que són moltes), em quedo amb Edita Gruberova com a reina Tudor per excel·lència. Si no en sabeu el motiu, avui, a partir de les 12h, entendreu el perquè, tot i que us adjunto un vídeo que us en dóna arguments, és el finale de l'òpera:



Ja sabeu que podeu descarregar-vos el programa del podcast de l'emissora, escoltar-lo online o a través del 90.1FM.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada