dimecres, 15 de juny del 2011

IL TRITTICO III: GIANNI SCHICCHI (G PUCCINI)

Gianni Schicchi és la tercera i més coneguda i representada de les òperes que conformen Il Trittico (el tríptic), acompanyada de Il Tabarro i Suor Angelica. És una comèdia amb una trama divertida i intel·ligent. De fet, és l’única òpera de Puccini que conté notes de comicitat, i una de les àries més populars del geni de Lucca.

El nom de Gianni Schicchi apareix només breument en el cant XXX de la primera part (l'Infern) de la Divina Comèdia, com un dels personatges a l'infern.

La base de la trama de l'òpera de Puccini és, però, un comentari anònim florentí sobre la Divina Comèdia de Dante publicat el 1866, que aclareix aquesta breu referència a l'obra de Dante. No es coneixen els detalls de la vida de Gianni Schicchi, que va ser un personatge real que va viure al segle XIII a Florència, però pel comentari anterior i altres addicionals, Gianni Schicchi va ser famós per la seva capacitat de suplantació de persones, i per això va ser a l'infern.

Avui teniu l'oportunitat de conèixer el resum argumental d'aquesta òpera que, com sempre, podreu seguir als Moments d'Òpera radiofònics, a través del nostre podcast.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada