dijous, 22 de novembre del 2012

Opera Europa demana al Govern espanyol que reconsideri l'increment de l'IVA

L’Associació OPERA EUROPA en la qual hi són representades 127 entitats d’òpera europees, entre les quals el Gran Teatre del Liceu, que alhora és membre de l’associació ÓPERA XXI ( associació dels més importants teatres i festivals espanyols d’òpera), ha acordat en la darrera Assemblea General celebrada a Moscou, sol·licitar al govern espanyol que reconsideri la pujada de l’IVA cultural i la retallada de les ajudes a l’òpera a Espanya.

Així mateix ha sol·licitat que es posi en marxa una llei de Mecenatge que estimuli les aportacions del sector privat a la Cultura.

El Director d’OPERA EUROPA, Nicholas Payne, ha dirigit una carta al President del Govern espanyol Mariano Rajoy, al Ministre de Cultura espanyol Ignacio Wert i al Secretari d’Estat de Cultura, José Mª Lassalle, per demanar que es reconsideri, de forma urgent, les retallades aplicades a l’òpera i l’increment de l’IVA en Cultura que hauria de fixar-se en un màxim del 10%.

Malgrat la comprensió de les dificultats pressupostàries a les que s’ha d’enfrontar el Govern d’Espanya, Nicholas Payne demana que es reconegui el valor econòmic que ha generat l’activitat de l’Òpera a Espanya durant la darrera dècada. Estudis independents demostren que l’activitat hi contribueix en termes d’ocupació, de recaptació d’ingressos i d’estímul al creixement de les ciutats i comunitats on s’hi desenvolupa.

Aquí podeu llegir la nota de premsa íntegra.

Font: Departament de premsa del GTL.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada