diumenge, 5 d’abril del 2009

ALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIVE, BY VILLAZÓN

Fa uns dies al blog dels Villazonistes van penjar-hi un vídeo on pot veure's al tenor mexicà Rolando Villazón passant-s'ho d'allò més bé a una televisió alemanya. Fins aquí tot pot semblar normal, però un cop dediques una mica d'atenció a les imatges, s'hi pot veure com Villazón sap relativitzar la seva feina i la seva posició com a un dels cantants d'òpera més reputats a nivell internacional. I, en certa manera, sap riure's d'ell mateix, alhora que entén la seva professió com l'entreteniment que, en essència, és per això que ens agrada l'òpera: perquè ens entretén. Molt més enllà dels divismes i les elits culturals.

Bé, us convido a veure aquest document i a que penseu quins cantants estarien, al vostre entendre, disposats a assumir aquest rol secundari cantant un paper sense cap estridència vocal, però amb molt sentit de l'humor. A mi em costa trobar noms.

Always look on the bright side of life, del musical Spamalot:


6 comentaris:

  1. El sentit del humor es una dels trets que defineix millor una persona. Ja et dic jo que pocs cantants del nivell del Rolando Villazón s'atrevirien a fer aixó...

    ResponElimina
  2. N'estic d'acord. A més el Villazón demostra no només ser un gran cantant, sinó també una gran persona i que gaudeix d'una molt bona intel·ligència escènica.

    ResponElimina
  3. Rolando és una persona d'una gran inteligencia, cultura i, malgrat tot, senzillesa. Va descobrir l'òpera de jove, i va veure que allí hi podia abocar moltes de les seves inquietuds, no solament las aptituds vocals. Una de les seves facetes és la de clown, i l'actuació és un dels seus punts forts a l'escenari. Ell interpreta realment el personatge, no és com tants, un que es planta allà el mitg, obre els braços i comença a cantar. I, si, el sentit de l'humor, diria més, l'alegria, son una part important de la seva manera de viure. Gràcies pel post, Albert.

    ResponElimina
  4. Gràcies a vosaltres, que m'esteu fent descobrir, cada cop més, a Villazón.

    ResponElimina
  5. Una de las (muchas!) cosas que admiro de Rolando es que siempre, siempre es el mismo.
    Puede gustar mas o menos, podemos estar de acuerdo con lo que hace o no..pero al final siempre, siempre es el, tal cual. Y no, no hay muchos que se atrevieran a convertirse por un rato en Patsy :) Pero seguro que hay alguno con sentido del humor suficiente para hacerlo, el problema es que quizá dejarian de ser los que son, no se verian naturales. Rolando sí tiene esa capacidad y es genial que la enseñe de vez en cuando ;)

    Gracias por el link !

    ResponElimina
  6. No puedo añadir nada más a lo dicho hasta ahora. Rolando es auténtico, para bien y para mal, es así y esa es su grandeza.

    ResponElimina