divendres, 17 d’abril del 2009

UNA SETMANA MOLT BEN AGITADA

La propera setmana serà una d'aquelles que passen ràpid, ja que tinc l'agenda plena fins dalt, però gustosament ho assumiré. 

Més enllà de les activitats professionals rutinàries, tals com presentar el Temps d'Oci, assistir a reunions vàries, preparar nous projectes per aquest estiu (que encara no puc fer públics...); hauré de presentar una taula rodona, el proper dimarts, a les set de la tarda, a l'Auditori de la Casa de Cultura d'Olesa de Montserrat, centrada en l'anàlisi de la situació cultural, aprofitament d'espais, etcètera, del municipi. Alhora, hem de tenir en compte que dijous serà St. Jordi i, per tant, haurem de desenvolupar continguts especials a l'emissora, però això són figues d'un altre paner...

El motiu real d'aquest post és la meva agenda lírica vinent. Doncs com bé saben els aficionats a l'òpera, la propera setmana dues grans dames visiten Barcelona i no podem deixar-nos-ho perdre: Cecilia Bartoli oferirà un recital al Palau de la Música i Edita Gruberova ens delectarà cantant Mozart al Gran Teatre del Liceu.

La primera, la més mediàtica i popular mezzosoprano, Cecilia Bartoli, passarà pel Palau per a oferir-nos un recital que han titulat A l'entorn de Rossini, però que acompanyada al piano per Sergio Ciomei, se centrarà en peces dels principals autors belcantistes: Rossini, Bellini i Donizetti. Però sense deixar de banda, és clar, la seva admirada Maria Malibran. Viardot, del Pópulo i García també sonaran en la veu de la diva romana.

Serà la primera vegada que, després de molt escoltar-la a través de la seva àmplia discografia, tingui l'oportunitat de gaudir d'ella en directe, segur que l'espera haurà valgut la pena.

Per cert, segons fonts del departament de premsa del Palau, el proper 10 de desembre la Bartoli tornarà a aquest mític escenari, en aquest cas, per a cantar Händel, amb motiu del 250è aniversari de la seva mort. Les entrades encara no estan a la venda.

Per una altra banda, dissabte, a les vuit del vespre, tenim cita al GTL, ja que la soprano Edita Gruberova hi cantarà. En aquest cas serà acompanyada per l'orquestra de l'Acadèmia del Liceu, sota la direcció de Sebastian Weigle. El cert és que el dia 21 oferirà un primer concert, però m'és impossible estar-hi. La cosa és que la Gruberova també és una veu familiar en la meva discoteca, però encara desconeguda, per a mi, en directe.

La soprano nascuda a Bratislava oferirà un programa centrat en W.A. Mozart, encara que també es preveuen aportacions, per part de l'orquestra, de Mendelhson i Cimarosa.

Així doncs, aquesta propera setmana corregiré dos errors importants: el no haver escoltat mai abans, en directe, dues de les veus femenines més reputades del panorama canor internacional de l'actualitat. Seguiré explicant.

5 comentaris:

  1. Ui, les villazonistes també anem a la Bartoli, tindrem ocasió de saludar-nos, Albert! I estaré pendent de les entrades per al desembre, Handel m'agrada cada cop més i més.

    ResponElimina
  2. Teresa! Doncs serà un plaer poder coincidir amb les villazonistes! Juguem en terreny neutral, jo vindria a ser un "florezista" que va a veure, com vosaltres, a la Bartoli, així que, segur, no hi haurà disputes! jeje

    Podem enviar-nos un mail i en parlem...

    ResponElimina
  3. Albert, si no el menciones deu ser que no pots anar al AUditori el dia de Sant Jordi. Dudamel i la jove orquestra Simón Bolivar prometen un concert memorable.

    ResponElimina
  4. Si et sóc franc, Joaquim, no en tenia constància...

    ResponElimina