dijous, 14 de maig del 2009

INDECISIÓ

Ja fa setmanes que medito la possibilitat de dedicar tres programes a la coneguda com a trilogia Tudor de Gaetano Donizetti, és a dir fer el resum de les òperes Ana Bolena (1830), Maria Stuarda (1835) i Roberto Devereux (1837); l'argument de totes tres gira al voltant de la figura d'Isabel I d'Anglaterra.

Des del meu punt de vista són tres peces excel·lents, especialment la darrera d'elles que, curiosament, és de la que menys gravacions he trobat, per bé que tinc material suficient com per a fer el resum pertinent.

Alhora, també em ve de gust fer un resum de l'òpera La Gioconda d'Amilcare Ponchielli, doncs l'he estat escoltant aquests últims dies. Però també és convenient resumir el Fidelio de Beethoven, doncs la propera setmana l'estrenen al GTL.

I és que a vegades el més complicat no és fer el guió, ni buscar les peces més brillants, sinó decidir-se per una òpera o una altra.

Sigui com vulgui, ara mateix no tinc clar res, a veure si demà al matí tinc les idees més ordenades i em decideixo.

Ah! S'accepten propostes, eh?!

4 comentaris:

  1. Homeeeee, a mi ho del Fidelio m'aniria bé, demà intentaré anar a l'assaig general.

    ResponElimina
  2. Ara ho entenc!!!!! Fidelio, primer Fidelio. Després lo de la trilogia donizzetiana estaría molt be...
    Espero haver-te ajudat una miqueta mes ara.

    ResponElimina
  3. Jo crec que l'actualitat mana. Per tant, primer Fidelio. Donizetti i Ponchielli esperaran sense inmutar-se i seguiran sent igualment grans la setmana vinent o l'altra.

    ResponElimina
  4. Crec que us faré cas! Dimecres a les 12h, Fidelio al Temps d'Òpera!

    ResponElimina