dissabte, 2 de maig del 2009

LA PASSIÓ D'OLESA

Demà, diumenge, es representarà, una vegada més, La Passió d'Olesa, serà a partir d'un quart d'onze del matí quan molts olesans i olesanes s'acostaran al teatre per a fer realitat una representació de gran format i que, tot i no ser una història, precisament, desconeguda, si que sap sorprendre a l'espectador que mai abans l'ha vist.

La posada en escena de demà serà la darrera d'aquesta temporada. A falta de conèixer les xifres d'assistència de públic, és bo analitzar aquest fet teatral que fa més de 400 anys que es repeteix a Olesa de Montserrat (consten escrits de l'any 1540 parlant, ja, de les representacions de l'espectacle sacre). 

En essència, és la il·lusió de molts que fan possible que durant unes setmanes Olesa pugui presumir d'una representació moderna i dinàmica, per bé que les gairebé quatre hores de representació i la temàtica que tracta no són molt seductores per a segons quins sectors de públic. Però aquest ja és un altre debat.

Per a tots aquells que llegiu aquest post, però no residiu a Olesa, és molt possible que tingueu la idea que tots els olesans i olesanes participem activament de les representacions de La Passió, però no és ben bé així; ara bé, si que molts ens sentim orgullosos d'explicar aquesta gran proposta teatral arreu, essent, de forma natural, ambaixadors de la mateixa.

On vull anar a parar? Doncs que ahir vaig anar a veure La Passió i, una altra volta, va emocionar-me, i va fer que em sentís orgullós de l'esforç col·lectiu de tantes persones, més sabent que tots són voluntaris i, malgrat això, aconsegueixen un nivell de qualitat envejable.

Ara bé, això no fa que, en petit comitè seguiré criticant els problemes escènics (els hi falta molt de ritme a l'hora de canviar els decorats, que són molts i molt variats), a més s'ha de millorar la qualitat de so de l'espectacle i, sobretot, seguir treballant la veu dels actors amb text, doncs es noten canvis, però encara costa que agafin consciència de la importància d'una veu neta i ben treballada per a mantindre's a escena. Però això ja són coses que hem de parlar els d'Olesa...

Si no coneixeu La Passió d'Olesa de Montserrat l'heu de veure, segur que us sorprendrà. Ara bé, potser haureu d'esperar a la propera temporada.

3 comentaris:

  1. Ara fa molts anys que no hi vaig, pero hi havía anat bastantes vegades i el que sempre em deixava parada era que mig poble estés implicat en un projecte així, i encara te mes mèrit pel fet de no ser profesionals. Que per molts anys duri aquesta tradició!!!

    ResponElimina
  2. Doncs si, la veritat és que un se sent orgullós -encara que actualment no hi participi activament com em passa a mi- d'aquesta tradició, esforç i talent del poble, i més quan la teva familia desde sempre hi ha format part. Jo aquest any tb la volia tornar a veure però ja he vist que he fet tard...la temporada següent doncs!

    ResponElimina
  3. Tenint en compte que ningú cobra, això és una gran entrega per part del poble i no hi ha res que pugui pagar matinar tots els caps de setmana.

    ResponElimina