dimarts, 19 de maig del 2009

PER JAMAICANES!, EL DARRER TREBALL DEL BELDA

Diumenge passat van fer-me arribar la bona nova: El Belda i el conjunt Badabadoc treuen disc. 

El treball es titula PER JAMAICANES!, i desconec si el venen a les botigues o si segueixen amb la dinàmica d'intercanviar-los als concerts. Una mena de joc d'intercanvi no monetari. És a dir, a tall d'exemple, jo mateix per tal d'aconseguir algun dels seus singles vaig anar a un concert del Belda amb una ampolla d'oli d'Olesa i ell, que de tonto no en té un pèl, va donar-me'l a canvi un dels seus discs. Crec que va ser a Perpinyà, en un concert en el que, malgrat els quilòmetres, tant sols vam poder escoltar una cançó, ja que vam equivocar-nos en l'hora del concert. Coses que passen. Ara bé, després del concert oficial, vam agafar una guitarra i cap a fer soroll pels locals de la Catalunya Nord.

Dir-vos que si no coneixeu El Belda el conjunt Badabadoc no deixeu d'anar a escoltar-los en directe, segur que us ho passareu molt i molt bé, doncs saben treure el bo i millor de totes les cançons que interpreten; fins al punt que les versions de temes d'altri sonen com si ells mateixos en fossin els autors. En certa manera és així, doncs les reinterpreten de tal manera, que queda l'essència, però la forma varia fins a límits insospitats.

S'atreveixen amb cançons com Rosó, Boig per tu, Al vent o La catximba; totes elles reinterpretades, un cop han passat pel sedàs d'aquest grup de valents i intrèpits músics que amb el so de guitarra (Marc Serrats), bateria (Èric Barrut), baix (Lo Mante) i acordió diatònic (Carles Belda), aconsegueixen que tot el públic acabi movent-se al ritme de la seva música amb reminciscència caribenya.

Ah! I si sou d'aquells que quan arriben els garrotins s'atreveixen a pujar al damunt de l'escenari, amb el Carles teniu un rival molt dur, però que sap jugar amb la rima improvitzada.

En aquest món musical tant variat, El Belda i el conjunt Badabadoc són un bon parèntesi per a la rutina del cada dia, un divertit joc de reintretació de les músiques de sempre. 

Us ho recomano!

2 comentaris:

  1. No los conocía, tomo nota.

    Gràcies Albert.

    ResponElimina
  2. Tosca,

    aquí puedes escucharlos: http://joescolto.tarry.cat/cd/el-belda-i-el-conjunt-badabadoc-per-jamaicanes

    un abrazo,

    Albert

    ResponElimina