dimecres, 6 d’octubre del 2010

163 ANYS DESPRÉS

El 16 d'octubre de l'any 1847 el Gran Teatre del Liceu -mig any després de l'obertura del teatre- acollia l'estrena a Catalunya de l'òpera Norma (Milà, 1831) de Vincenzo Bellini. Donada aquesta efemèride, aquesta setmana us proposo recordar aquest important títol que ja vam conèixer el passat mes de febrer a través dels Moments d'Òpera.

Recorda que el programa podràs seguir-lo en directe aquest migdia al 90.1FM, online, o pots descarregar-te'l del podcast.

2 comentaris:

  1. Albert,
    Fins aquesta tarda no he pogut escoltar-me el podcast de Norma.
    D'entrada dir que Norma va ser una de les òperes que em va enganxar a aquest fantàstic món. Sobretot gràcies a la versió (has posat el trio final del primer acte) del Bonynge-Sutherland-Pavarotti-Caballé. Molt difícil de superar (al menys pel meu gust). Es clar que el duet Gruberova-Garanca és fantàstic, i per descomptat, qualsevol Norma de la meva estimada Maria (Callas) també és digne de podi.
    Una abraçada

    ResponElimina
  2. Josep,

    realment aquesta és una òpera que costa molt resumir, sobretot perquè hi ha tantes versions - i tant bones! -, que decidir-se per una, o altra, és molt complicat. De tota manera, això significa que tenim molt de material per a gaudir-ne.

    Una abraçada!

    ResponElimina