dimecres, 29 de desembre del 2010

LA POSADA EN ESCENA D'"ANNA BOLENA" AL LICEU

Passades les festes nadalenques, molts ja mirem cap al proper títol que veurem al damunt de l'escenari. En el cas del Liceu, ja ho sabeu, serà l'Anna Bolena de Gaetano Donizetti; unes representacions que començaran el 20 de gener amb l'especial atractiu del protagonisme de la soprano Edita Gruberova i que, segons sembla, és el darrer títol representat que canta a casa nostra.

Més enllà de les especulacions, ben poc sabem de la posada en escena d'aquesta producció. Doncs bé, al canal de youtube del Gran Teatre del Liceu hi han penjat un vídeo amb les explicacions del director escènic de la producció, Rafel Duran, qui ens fa cinc cèntims de la proposta:


Polèmica o no -ja ho valorarem en el seu moment-, és aquesta una cita important pels amants de l'òpera, ja que les veus d'Edita Gruberova, Elina Garança, Josep Bros, Carlo Colombara o Simón Orfila juntes asseguren nits per recordar. A mesura que s'acosti l'estrena anirem avançant informació.

Per cert, recordeu que aquest migdia no hi ha Moments d'Òpera radifònics, tot i que sí us proposaré una escapada musical amb les millors veus de la lírica com a protagonistes. Al migdia al 90.1FM o, un cop emès, al podcast.

4 comentaris:

  1. Bé, segurament será polémica, perque aporta idees, agradin o no. De moment, em sembla interessant. Ho que no entenc és que això sigui polèmic i no sigui un escàndol la patètica posada en escena del Falstaff, que sería igualment ridícula, pobre i vergonyosa en el més ranci dels teatres d'òpera. I el públic del Liceu, com si res. Ara, si su plau, que no es vegi ni un cul a escena, que llavors si que els sentim.

    ResponElimina
  2. els corbs tindran molta polèmica, jo crec que està molt bé apostar per coses innovadores i, en certa manera, fugir dels estereotips clàssics que inevitablement té l'òpera. Però crec que no s'acabarà d'entendre i no serà benvingut per tothom.
    De totes maneres, ja veurem què passa! Això sí, serà espectacular i més, amb la presència de la gran Edita!

    ResponElimina
  3. He vist el vídeo un parell de vegades, i m'he fet una idea de com serà,i amb les clares explicacions del director li veig molt de sentit a tot. la veritat pinta molt bé, serà un èxit.
    Com ell diu, serà una proposta més aviat convencional, però amb innovacions; penso que això és el que farà interessant la proposta.ho ha encertat i a més amb idees que agradaran.
    Possar imatges dels mateixos cantants o d'altres indrets, penso que serà molt atraient i fascinant i farà molt més artístic l'espectacle.
    Mentres veia el vídeo i m'imaginava com serà , he pensat que seria genial que durant els moments finals de l'òpera i la Edita comenci a cantar " al dolce guidami" es projectessin imatges en gran del Heder Castle i del riu i el llac i dels entorns, que són una meravella¡¡¡
    En quant als corbs , penso que és molt encertat, ja que simbolitzen la negativitat, l'opressió,angúnies i tragèdies que es viuen en els últims moments de l'òpera a la Torre de Londres,per part no només d'Anna, sino de Lord Rochefort, Percy i Smeton. Penso que serà una molt interessant posada en escena, ideal per arrodonir l'èxit que tindrà Edita. Ja tinc ganes que arribi el dia 20¡¡¡ :-)

    ResponElimina
  4. Teresa, Adriana & Santi,

    res puc afegir a les vostres reflexions: meditades, amb esperit crític i, sobretot, amb amor a aquest art que tant estimem.

    En tot cas, haurem d'esperar-nos al dia 20 per treure'n conclusions. N'anem parlant.

    Una abraçada!!

    Albert

    ResponElimina