Del 19 de febrer al 26 de març, tindré l'honor d'impartir un curs/taller d'iniciació al món de l'òpera, per a totes aquelles persones que habitualment n'escolten, però que no disposen d'eines suficients com per atrevir-se a endinsar-se en aquest meravellós món. Seran sis sessions que es desenvoluparan els divendres, de les set a dos quarts de nou del vespre, a la Biblioteca Popular Santa Oliva d'Olesa de Montserrat.
Aquest és un curs/taller que neix amb la voluntat de divulgar l'òpera i, sobretot, dotar d'uns coneixements suficients per a que les persones que hi participin tinguin prou eines com per saber diferenciar entre els principals períodes històrics de l'òpera (barroc, classicisme,romanticisme, verisme i s. XX), les caracterísitques de les diferents veus (soprano, tenor,baríton, mezzosoprano, etc.) amb totes les seves variants (líric, lleuger, spinto, etc.). A més, farem un breu repàs de les principals obres.
Tot plegat d'una manera molt didàctica, escoltant i veïent vídeos, acompanyat d'explicacions, és clar, i amb la participació directa de tots els assistents. Així, un cop finalitzat el curs, qualsevol participant ha de tenir una idea clara de quin tipus d'òpera és el que prefereix i, alhora, tenir un criteri per a reconèixer una bona/mala obra o una bona/mala interpretació.
Ja que parlem d'òpera hem cregut molt important poder assistir a la representació de la Carmen (G. Bizet) que posaran en escena l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell (assistirem a la representació del diumenge 28 de febrer, a les sis de la tarda), ja que de poc serveix parlar d'òpera si no ens animem a anar-hi. Alhora, farem un treball previ a la representació, de manera que hi anirem amb "la lliçó apresa", així podrem (o intentarem) fer la crítica pertinent i tenir clar si els cantants i l'orquestra han ofert una bona representació musical.
Tot plegat ho hem plantejat des d'un punt de vista molt didàctic, així qualsevol persona (amb més o menys coneixements) serà benvinguda; ja que aquell qui menys sàpiga podrà fer més preguntes, i aquells que tinguin més coneixements podran fer més aportacions.
Les sessions tindran una durada d'una hora i mitja, així començaran a les 19.00h i acabaran a les 20.30h, tot i que si algun dia excedim l'hora de finalització, tampoc passarà res. Les trobades es realitzaran a la mateixa Biblioteca.
Si hi esteu interessats/des, hauríeu de posar-vos en contacte amb la Biblioteca Popular Santa Oliva (93.778.00.50 - extensió 3319) per a reservar la vostra butaca. El preu és de 15€ amb l'entrada i el transport a l'òpera inclosa. Poden fer-se les reserves fins el dia 18 de desembre.
Segur que ens ho passarem molt bé!
Em sembla molt bé aquesta iniciativa, de debò! Esperem que ens en facis cinc cèntims, ja que Olesa m´agafa una mica lluny per poder-hi assistir.
ResponEliminaQuina sort que tenen els olesans...
Brunilda,
ResponEliminagràcies pel comentari!
De tota manera, de Sabadell a Olesa hi han uns 30 minuts de cotxe, eh!? jeje
De moment, ja s'hi han apuntat 21 persones, comencen a acabar-se les places...
I els que no tenim cotxe com ho fem??? Autostop?jejejeje
ResponEliminaVist així, és una miiiiiiica més complicat!! jeje
ResponEliminaMe parece una idea fantástica. Cuando he invitado a alguien asistir a alguna ópera por primera vez, a pesar de que para ello no creo que en principio se necesite más que tener dos orejas y un par de ojos, casi siempre he notado cierta inseguridad y mucho desconocimiento: de los tipos de voces, de números, de óperas, de inserción de ballet, la obertura, de cuando proceden los aplausos... me acribillan a preguntas que a veces no son fáciles de responder. Lo malo es que yo sí que lo tengo un poco lejos.
ResponEliminaMaac,
ResponEliminaesa es la idea, ofrecer unas nociones básicas para tener una idea global sobre cómo funciona esto de la ópera.
Además, estoy muy sorprendido porqué el taller lo ofrezco en Olesa (somos unos 23.000 habitantes) y ya tengo a más de 20 personas apuntadas. En una anterior edició (de sólo una sesión), vinieron unas 25 personas. Ya contaré cómo va esta edición.
Lástima que estés lejos!! Un abrazo,
Albert