dissabte, 16 de gener del 2010

GUANYADORS DEL XLVII CONCURS FRANCESC VIÑAS

Ja que molts demà anirem al concert final del XLVII Concurs de cant Francesc Viñas al Gran Teatre del Liceu, us adjunto els noms dels guanyadors (segons la nota de premsa emesa des del departament de premsa del teatre), són els següents:

Veus femenines

Primer premi: Sunyoung Seo (Corea), 25 anys.
Segon premi: Dinara Alieva (Rússia), 29 anys.
Tercer premi: Vera Chekanova (Rússia), 28 anys.

Veus masculines

Primer premi: Russell Thomas (EUA), 33 anys.
Segon premi: Teodor Ilincai (Rumania), 26 anys.
Tercer premi: Dimitrios Flemotomos (Grècia), 30 anys.

Demà, a partir de les 18h, sabrem què tal ho fan.

4 comentaris:

  1. I els premis de cada corda que els sabeu? Perquè veig que els tenors i les sopranos han monopolitzat els podis. A mi particularment l'Ilincai no em va agradar gaire

    ResponElimina
  2. Rallyopera,

    he penjat tota la informació que m'han enviat. Si vols que et reenvii la nota de premsa, envia'm un mail i t'ho faré arribar.

    ResponElimina
  3. Vàreu anar el diumenge al Liceu? Que us van semblar els premiats?

    ResponElimina
  4. Sí, vaig anar-hi.

    Què van semblar-me? A veure, els guanyadors (tant ell com ella), van cantar MOLT bé, es mereixien el premi. Ara bé, vaig anar acompanyat d'una amiga (cantant, per cert) i va fer-me una reflexió que trobo interessant; i és que la cantant que va quedar tercera, la russa Vera Chekanova, va cantar una ària i cabaletta de la "Lucia", i va fer-ho bé, simplement. Em costa creure, tal i com apuntava la meva acompanyant, que en tot espanya no hi hagi cap altra cantant capaç de cantar-ho millor, amb més sentiment i sense les dificultats vocals que va demostrar el dia del concert. Potser hem de mirar-nos què passa amb el jurat...

    Pel que fa als nois, canviaria la posició del 2n i el 3r. Va semblar-me que tenia molt més controlada la veu i, sobretot, menys problemes a la zona aguda i en el control de la respiració.

    Tot i així, hem de tenir en compte que jo només vaig escoltar-los al concert final, quan ja tenien la veu prou castigada després de tants dies de cant, nervis i, segur, dormir malament.

    Tu hi vas ser? Què va semblar-te?

    ResponElimina