dimarts, 19 de gener del 2010

UNA FURTIVA LAGRIMA

Qui no coneix el títol de l'òpera que inclou la romanza coneguda com a Una furtiva lagrima? Doncs demà, dimecres, ens permetrem el luxe de recuperar els moments més bells, tot resumint l'argument i les anècdotes històriques d'aquesta cèlebre òpera de Gaetano Donizetti.

És una d'aquelles obres que, en certa manera, té una lectura infantil i de la que se'n parla ben poc -estic convençut que al fer-nos els entesos, la deixem de banda-. Cert és que no amaga gaire complicacions pels cantants, ni per a l'orquestra; però la música no deixa de ser enganxosa, divertida i, en algun moment, emotiva. Sempre és un plaer escoltar aquesta òpera. I no buscarem excuses per a programar-la als Moments d'Òpera.

Us ve de gust escoltar-la?

En l'apartat de veus, destacarà un Luciano Pavarotti en estat de gràcia, acompanyat de Joan Sutherland i Kathleen Battle. Tot i que Giuseppe DiStefano i Juan Diego Flórez tindran certa presència al resum; qui no pot faltar és el Dulcamara interpretat pel baix bufo Enzo Dara, per a mi un dels millors.

Si voleu conèixer una mica millor L'elisir d'amore (L'elixir de l'amor) de Gaetano Donizetti, no oblideu sintonitzar amb els Moments d'Òpera, dimecres al migdia al 90.1FM, en directe online, o al podcast de l'emissora.

Recorda que pots afegir-te al grup Moments d'Òpera del facebook.

2 comentaris:

  1. Albert,
    Una vegada més estic d'acord, Enzo Dara és un dels millors Dulcamara.
    Per cert, suposo que deus haver vist el DVD de l'Elisir de Viena amb el Villazón, la Netrebko, el D'Arcangelo i el Nucci?, penso que és un dels millors dels darrers temps (ja m'agradaria haver-lo vist en directe, però m'he de conformar amb el DVD).
    Una abraçada i fins aviat

    ResponElimina
  2. Josep,

    he escoltat molts Dulcamara, però cap m'agrada tant com l'Enzo Dara, en fa una versió imprescindible.

    Doncs, et seré franc, només he vist peces soltes per internet, la gravació sencera no l'he vist, ja me la compraré, segur que val la pena. Més encara si la recomanes, està vist que coincidim amb els gustos.

    Una abraçada i fins diumenge, amb la Joyce!

    ResponElimina