En aquests moments està començant la primera sessió del taller d'iniciació a l'òpera que, fins el proper dia 26 de març, impartiré a la Biblioteca Popular Santa Oliva, d'Olesa de Montserrat. Setmana a setmana, us aniré explicant les meves sensacions, doncs es tracta d'una experiència nova per a mi, ja que mai abans m'havia dedicat a la docència.
D'entrada, la sorpresa va ser majúscula quan des de la biblioteca van comunicar-me que en pocs dies les places (inicialment 25) van exhaurir-se totalment, cosa que ens va fer ampliar l'oferta fins a 35. Tot i així, encara hi ha una llista d'espera que, segurament, es veurà compensada amb la repetició del taller (encara a determinar).
Val a dir que gran part de l'actractiu del curs està en la sortida que el dia 28 farem a Sabadell, per veure la posada en escena de la Carmen (G. Bizet), que es representarà en el context de la temporada de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell.
Avui, per començar, a banda d'exposar els temes que anirem tractant al llarg de les sis sessions del taller, els parlaré de la història de l'òpera. A grans trets, els faré saber que no és el mateix una òpera de Puccini que una de Händel, tot i denominar-se òpera igualment. Doncs cada període té les seves particularitats i, en conseqüència, els estils són molt diferents. Així, repassarem els principals períodes operístics: Barroc, Classicisme, Romanticisme, Verisme i s. XX.
La setmana vinent prepararem la sortida a Sabadell: coneixerem al detall les particularitats històriques i musicals de Carmen; i començarem a conèixer els tipus de veu masculines que hi ha.
L'èxit del curs estaria en aconseguir que s'enganxin a aquesta música que tant atrapats ens té a molts...
Que vagi molt be, Albert. Després espero que facis un resum al blog, eh?
ResponEliminaGràcies Maria Teresa. Crec que va anar bé. El resum està al forn...
ResponEliminaUna abraçada!
N´estic segura de que va anar molt bé... Treu el resum del forn aviat, no sigui que es cremi...
ResponElimina