divendres, 19 de febrer del 2010

INICIACIÓ A L'ÒPERA, SESSIÓ # 0

En aquests moments està començant la primera sessió del taller d'iniciació a l'òpera que, fins el proper dia 26 de març, impartiré a la Biblioteca Popular Santa Oliva, d'Olesa de Montserrat. Setmana a setmana, us aniré explicant les meves sensacions, doncs es tracta d'una experiència nova per a mi, ja que mai abans m'havia dedicat a la docència.

D'entrada, la sorpresa va ser majúscula quan des de la biblioteca van comunicar-me que en pocs dies les places (inicialment 25) van exhaurir-se totalment, cosa que ens va fer ampliar l'oferta fins a 35. Tot i així, encara hi ha una llista d'espera que, segurament, es veurà compensada amb la repetició del taller (encara a determinar).

Val a dir que gran part de l'actractiu del curs està en la sortida que el dia 28 farem a Sabadell, per veure la posada en escena de la Carmen (G. Bizet), que es representarà en el context de la temporada de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell.

Avui, per començar, a banda d'exposar els temes que anirem tractant al llarg de les sis sessions del taller, els parlaré de la història de l'òpera. A grans trets, els faré saber que no és el mateix una òpera de Puccini que una de Händel, tot i denominar-se òpera igualment. Doncs cada període té les seves particularitats i, en conseqüència, els estils són molt diferents. Així, repassarem els principals períodes operístics: Barroc, Classicisme, Romanticisme, Verisme i s. XX.

La setmana vinent prepararem la sortida a Sabadell: coneixerem al detall les particularitats històriques i musicals de Carmen; i començarem a conèixer els tipus de veu masculines que hi ha.

L'èxit del curs estaria en aconseguir que s'enganxin a aquesta música que tant atrapats ens té a molts...

3 comentaris:

  1. Que vagi molt be, Albert. Després espero que facis un resum al blog, eh?

    ResponElimina
  2. Gràcies Maria Teresa. Crec que va anar bé. El resum està al forn...

    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. N´estic segura de que va anar molt bé... Treu el resum del forn aviat, no sigui que es cremi...

    ResponElimina