diumenge, 21 de febrer del 2010

INICIACIÓ A L'ÒPERA, SESSIÓ # 1

Divendres. 19.00h. Sala polivalent de la Biblioteca Popular Santa Oliva. Comencen a aparèixer les persones que s'han apuntat al taller, algunes cares conegudes i d'altres totalment noves. La directora de la biblioteca fa una presentació ressaltant que és l'activitat que més gent ha aconseguit convocar des de la inauguració d'aquell espai, i jo començo a posar-me nerviós.

Fetes les presentacions i havent explicat la temàtica del curs, els plantejo si creuen que tenen oïda musical, la majoria diu que no. Doncs bé, els hi demostro que sí a través de dues gravacions d'una mateixa peça (la primera molt lamentable -recordeu la Mari Lyn?- i la segona cantada per una professional) i veuen que, en efecte, saben diferenciar entre una bona i una mala interpretació.

Acte seguir, procedeixo a explicar-los els principals períodes històrics de l'òpera, doncs contextualitzar-los serveix per a entendre quines diferències tenen els títols, a grans trets.

Personalment vaig passar-ho bé, només falta saber què els hi va semblar als "alumnes". Amb els que vaig parlar -els coneguts-, reconeixen que s'ho van passar bé. La incògnita està en saber què n'opinen la resta. La setmana vinent, just començar el taller, farem una mica de repàs i els ho preguntaré.

PS: resultarà que al final l'òpera no és una música poc accessible!?

4 comentaris:

  1. I et sorpren, Albert?

    Quan tens la sort de trovar algú que et situa, que et facilita el camí, que t’encomana entusiasme.... com pot haver ningú que no quedi seduit per aquesta música!

    Ells han tingut aquesta sort!

    Per cert : PER MOLTS ANYS ALBERT!!!!! ( bona “collita” la dels nascuts el 22 de febrer!!! )

    ResponElimina
  2. Espero que els hagi agradat, ja us ho comentaré.

    ---

    Tosca,

    moltes gràcies! Realment l'òpera és una música magnífica i si t'ajuden a "entrar-hi" la pots conèixer millor i enganxar-t'hi més ràpid. Seria un gran honor saber que els assistents al taller s'han "enamorat" d'aquest bell art gràcies a la meva feina. Un honor.

    Gràcies per la felicitació, els del 22, ja ho veus, ens esforcem en fer agradar l'òpera!! jeje

    Petons!

    ResponElimina
  3. Enhorabona per l'iniciativa, estic segura de que després d'aixó molta mes gent podrá disfrutar molt mes...fins i tot tu, que ensenyant s'apren!!

    ResponElimina