dimecres, 24 de març del 2010

GENIUS

Avui no us parlaré d'òpera, sinó que us proposaré una obra de teatre que a partir de divendres, i fins el dia 18 d'abril, podrà veure's a la Biblioteca de Catalunya. Es tracta de Genius, una proposta de la jove companyia La Guapa i que dirigeixen l'olesà Xavi Povill i Marc Angelet (qui també és autor de la dramatúrgia). Es fa difícil fer una sinopsi del text sense desvetllar res d'important, només puc avançar-vos que es tracta d'una obra teatral que combina humor i ciència-ficció.

Què passaria si un individu descobreix que té el do de detectar genialitats en terceres persones i, alhora, les pogués posar a la pràctica?

Podeu imaginar-vos que no sóc massa amic de propostes trencadores i massa "imaginatives", però en aquest cas, tot i que l'argument pot semblar-vos rar, francament val molt la pena. Vaig tenir l'oportunitat de veure'ls el passat cap de setmana a la sala petita de La Passió d'Olesa, i vaig passar-ho molt bé. Van saber mantenir-me atent durant els 90 minuts d'espectacle, per això us ho vull recomanar.

La posada en escena és senzilla, si bé molt pràctica per les moltes complicacions dels moviments escènics; els actors estan molt ben escollits i en tot moment són molt creïbles, i la direcció és molt precisa, doncs cal una bona batuta -si és vàlid el símil musical- per a que tots els moviments escènics siguin tant nets com els hem pogut veure.

És més, al marxar cap a casa després de l'espectacle vaig estar donant voltes a allò que vaig veure, símptoma evident que no em va deixar indiferent.

Així doncs, no us ho perdeu, a la Biblioteca de Catalunya teniu l'oportunitat de contactar amb un grapat de genis, o no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada