dissabte, 6 de març del 2010

INICIACIÓ A L'ÒPERA, SESSIÓ # 3

Aquesta setmana hem dedicat la classe a conèixer les diferents tessitures de la veu masculina, de manera que hem repassat les característiques vocals de tenors, barítons, baixos i contratenors. Repassant les diferents particularitats de cada tipus de veu.

Però abans d'això hem comentat la sortida que vam fer la passada setmana a Sabadell, per a escoltar i veure la Carmen de Georges Bizet que s'hi representava, i que van programa l'Associó d'Amics de l'Òpera de Sabadell.

Un cop finalitzada la sessió, he volgut xerrar amb tranquilitat amb un bon amic que, alhora, participa del taller. És una persona amb molta sensibilitat musical, però que mai abans s'havia acostat a l'òpera i, francament, està essent un plaer descobrir que aquesta música l'està seduïnt. Just estem a mig curs, encara resten tres sessions, però em sento molt orgullós d'haver aconseguit, de moment, que persones que desconeixien l'òpera (i inclús, en malparlaven) s'hagin acostat a un teatre i s'hagin sorprès de la bellesa d'aquesta música.

Tant de bo, aquest taller els serveixi per estimar aquesta intensa, bonica i diversa forma artística.

1 comentari:

  1. estimado albert, tal vez te preguntes tú mismo refieriendote a mi, péro qué pesado es este tio, y bueno entre otras cosas peso algo más de 90 km. péro claro nó me refiero a lo último, me refiero al canto, a la lirica, yó soy de un pueblo cantor por naturaleza, en mi caso particular siempre he dicho que yó era un buén "tenorino" de cuerda, péro tampoco queria decirte nada de mi, puesto que para nada es importante mi voz, mi afición sí, si nó recuerdo mal el Orfeón Catalán se fundó en el año 1890, el más antiguo de españa, el Orfeón Crevillentino de fundó un año después...por mi edad, he tenido la inmensa suerte de conocer a cantantes realmente extraordinarios que, de haber hecho carrera musical, y dedicarse a ésa profesión, a éstas alturas el mundo de cantantes operísticos, habrian muchos crevillentinos, péro la vida pasada yá no se puede cambiar, créo que todo ésto te lo digo por tu inicio del post sobre las tesituras de los cantantes, y cómo te decia antes he tenido la inmensa fortuna de conocer todas las tesituras de la voz humana, ésa es una gran forma de hacer llegar al público la grandiosidad de entender y apreciar úna de las artes más importantes del mundo, la voz humana a través de la música.....que és la ÓPERA..... estimado albert, espero nó haberte aburrido con lo que te escrito.......abraçades paco

    ResponElimina