dimecres, 18 de febrer del 2009

DIE ENTFÜHRUNG AUS DEM SERAIL (EL RAPTE EN EL SERRALL), DE W.A. MOZART

El protagonista del Temps d'Òpera d'aquesta setmana és el singspiel de l'any 1782 de W.A. Mozart EL RAPTE EN EL SERRALL, una composició que va rebre el curiós qualificatiu, per part de Josep II d'Àustria, de tenir massa notes; doncs el que l'emperador volia era una creació molt més simple, menys orquestrada i amb més recitat. De tota manera, el geni d'Àustria, gràcies a aquest singspiel va dignificar aquest gènere posant-lo a l'alçada de l'òpera italiana.

De fet, el mateix Rossini composà l'any 1813 L'italiana in Algeri, peça belcantista que recorda l'argument (canviant una segrestada per un segrestat i, és clar, un salvador, per una salvadora), fent un clar homenatge a W.A. Mozart.

En tot cas, teniu l'oportunitat de conèixer l'argument i escoltar els moments més bells al resum que a les 12h oferirem a través del 90.1FM, el web de l'Ajuntament d'Olesa (clicant a logotip de l'emissora a la columna dreta) o, descarregant-vos-ho des del podcast de la ràdio. Si avui no ho podeu escoltar, teniu una altra oportunitat el proper dilluns, a partir de les 21h, en la reemissió de l'espai.

Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada