dimecres, 25 de febrer del 2009

"IL TROVATORE" A L'AAOS


Aquesta nit és una nit d'òpera, doncs els Amics de l'Òpera de Sabadell (AAOS) han tingut la gentilesa de convidar-me a la representació de Il Trovatore (G. Verdi) que, precisament, avui he resumit, coincidint amb aquesta posada en escena, al Temps d'Òpera; l'espai líric dels dimecres al Temps d'Oci (podeu descarregar-vos-el al podcast d'Olesa Ràdio).

Es tracta d'una òpera de tall romàntic amb influències clares del belcanto (estructura, mètrica, etc.), sumament complexa, doncs requereix un repartiment excel·lent, ja que hi ha moments vertiginosos per a tots els personatges. 

En el cas d'avui, hi vaig amb la confiança que l'AAOS hagi fet una acurada selecció. De fet, les darreres vegades que he visitat el teatre municipal de La Faràndula, sempre he sortit gratament sorprès. Esperem que aquesta nit sigui així.

Demà ja us ho explicaré!

Per a que aneu fent boca us deixo un dels moments més coneguts de l'òpera, la cabaletta Di quella pira, que canta el personatge de Manrico (Luciano Pavarotti). Veureu que és necessària una veu de spinto però, alhora, ha d'exectuar un do4 (do de pit), coses de l'exigent Verdi...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada