dimarts, 31 de març del 2009

LA PRINCESA ETÍOP

El Temps d'Òpera de demà dimecres, 1 d'abril, estarà dedicat a la princesa etíop més cèlebre: Aida, la brillant creació de Giuseppe Verdi que va estrenar-se un 24 de desembre de 1871 a l'òpera del Caire. Es tracta de l'òpera més representada al Liceu i, en conseqüència, una de les més estimades i conegudes pel públic operístic.

Certament tota la acció es desenvolupa a Egipte, però la protagonista no és pas egípcia, sinó que Aida és filla del rei d'Etiopia Amonasro.


Un dels punts que més em criden l'atenció d'aquesta grand opéra, és la capacitat descriptiva de Verdi, en tant que la música pot trasportar-nos i canviar el to de l'acció en pocs moments, sense ni adonar-te'n. Alhora, passa de grans escenes (qui no recorda la marxa del segon acte!?), a moments íntims, quasi xiuxiuejats, com el bell final O Terra, Addio.

Si no coneixeu els entrellats d'aquesta òpera, demà teniu l'oportunitat de conèixer-la bé. Serà a les 12h a través del 90.1FM, però aquells qui esteu lluny, podeu connectar online des del web de l'Ajuntament d'Olesa (clicant al logotip de l'emissora), o descarregant-vos-la des del podcast d'Olesa Ràdio.

Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada