dilluns, 29 de març del 2010

INICIACIACIÓ A L'ÒPERA, SESSIÓ # 6

La del passat divendres va ser la darrera sessió del taller d'iniciació a l'òpera, que durant sis sessions, he ofert a la Biblioteca Popular Santa Oliva d'Olesa de Montserrat.

Tal i com ja vaig explicar a aquest blog la passada setmana, el tema d'aquesta darrera sessió van plantejar-lo els mateixos alumnes, que van escollir conèixer alguns dels més populars intèrprets i, ells mateixos, em van ajudar a confeccionar la llista. Així vam conèixer les principals dades biogràfiques i vam escoltar alguna peça rellevant de Maria Callas, Joan Sutherland, Montserrat Caballé, Luciano Pavarotti, Jaume Aragall, Josep Carreras, Edita Gruberova i Juan Diego Flórez.

Més enllà de les anècdotes i curiositats de totes aquestes grans veus, la darrera trobada va servir per constatar dos fets: l'òpera enganxa si t'ajuden a entendre-la inicialment, i que compartir allò que estimes amb persones que estan predisposades a gaudir-ne, és fantàstic.

A nivell personal, he experimentat unes sessions de treball en les que hem gaudit (almenys jo) de l'òpera, compartint coneixements i, sobretot, constatant que les representacions operístiques poden ser -i en molts casos, són- màgiques.

Si a través d'aquest taller, aquells que hi han participat s'animen a acostar-se als teatres d'òpera i escoltar-ne a casa, i això els agrada tant com a mi, ja haurà valgut la pena.

N'estic molt satisfet i content. Quan serà el proper?

4 comentaris:

  1. Aixó que fas es molt important, i ensenyant es com mes se'n aprén,oi? Continua creant afició.

    ResponElimina
  2. No ho hauria pogut dir més clar! I tant que continuaré! Per poc que pugui!

    ResponElimina
  3. Me n´alegro que hagi sortit tant bé!

    ResponElimina