dimarts, 25 de gener del 2011

NOVA EDICIÓ DEL TALLER D'INTRODUCCIÓ A L'ÒPERA

El proper mes de març tornaran els tallers d'introducció a l'òpera, en aquesta ocasió partirem de zero. És a dir, la darrera convocatòria va ser una continuació del primer taller, però ara, i donada la gran demanda, volem tornar a començar per aquelles persones que van quedar fora i tenen interès en endinsar-se al món de la lírica.

Aquest curs/taller s’adreça a totes aquelles persones que habitualment escolten òpera, però que no disposen d'eines suficients com per atrevir-se a endinsar-se en aquest meravellós món. Seran sis sessions amb una durada d’una hora i mitja. Amb tot, si hi ha qui no escolta òpera, però té interès per conèixer aquest bast món, serà benvingut i, segur, podrà seguir les sessions sense cap mena de problema, ja que les hem plantejat partint de zero, sense coneixements previs.

El taller neix amb la voluntat de divulgar l'òpera entre el públic general – sense l’encotillament clàssic del malentès elitisme cultural – i dotar d'uns coneixements suficients per a que les persones que hi participin tinguin prou eines com per saber diferenciar entre els principals períodes històrics de l'òpera (barroc, classicisme, romanticisme, verisme i s. XX), les caracterísitques de les diferents veus (soprano, tenor, baríton, mezzosoprano, etc.) amb totes les seves variants (líric, lleuger, spinto, dramàtic, etc.). A més, farem un breu repàs de les principals obres del repertori operístic.

Tot plegat d'una manera molt didàctica, escoltant i veïent vídeos, acompanyat d'explicacions i amb la participació directa de tots els assistents. Així, un cop finalitzat el curs, qualsevol participant ha de tenir una idea clara de quin tipus d'òpera és el que prefereix i, alhora, tenir un criteri per a reconèixer una bona/mala obra o una bona/mala interpretació.

Hem plantejat el taller des d'un punt de vista molt didàctic, així qualsevol persona (amb més o menys coneixements de música i/o història de l’art) serà benvinguda; ja que aquell qui menys sàpiga podrà fer més preguntes, i aquells que tinguin més coneixements podran fer més aportacions. L'experiència ens diu que tots els participants repeteixen, de manera que si t'interessa l'òpera, segur que ho passaràs bé.

Així doncs, cada setmana farem un trajecte per un aspecte diferent del món de l’òpera i, a través de vídeos i gravacions, exemplificarem allò que hem explicat. 

El taller es desenvoluparà a la Biblioteca Popular Sta. Oliva d'Olesa de Montserrat, els divendres del mes de març (4, 11, 18 i 25), i els dies 8 i 15 d'abril, de les 19:30h a les 21h. Cal que feu les vostres inscripcions (que són totalment gratuïtes) trucant a la biblioteca (93 778 00 50 - extensió 3319). Les places són limitades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada