dijous, 13 de gener del 2011

PER MOLTS ANYS, FLÓREZ!!

Fa 38 anys va néixer a Lima una de les millors veus del moment: el tenor líric-lleuger Juan Diego Flórez. Personalment, és un dels cantants que més m'agraden, de fet hi ha qui apunta que és el millor líric-lleuger de la història.

Per gustos hi ha la varietat, però ningú pot negar que és -i serà- un cantant històric. I aprofitant l'efemèride, aquí us adjunto un parell d'intervencions de Flórez; la primera fa referència a l'òpera que va fer-lo famós en els cercles operístics internacionals, l'any 1996, al Festival Rossini de Pesaro, és el rol de Corradino de l'òpera Matilde di Shabran (G. Rossini). Cal remarcar que la gravació -d'una qualitat d'imatge i so força millorable- correspon a les representacions de l'any 1996:




Ha estat molt celebrada la seva interpretació del Tonio de La Fille du Régiment (G. Donizetti), sobretot per la facilitat en l'execució dels popularíssims nou dos de pit (Ah, mes amis quel jour de fêtte!), tot i que -personalment- està molt més lluït a la seva intervenció del segon acte (Pour me rapprocher de Marie). Cosa que l'ha fet famós internacionalment, a tots nivells.

Sigui com vulgui, i aquí ve la segona intervenció, si hi ha un autor que li és especialment adequat a la seva veu, aquest no és Donizetti, sinó Rossini. Una clara mostra està en la difícil, virtuosística i agudíssima Terra Amica de l'òpera Zelmira:



Grans són les nits que ens ha regalat, i grans són les nits que vindran. Entre d'altres, la propera Linda di Chamounix (G. Donizetti) que la temporada vinent cantarà a casa nostra, al Gran teatre del Liceu, al costat d'una altra jove i important veu, la de Diana Damrau.

Avui, més que mai, per molts anys Flórez! I moltes gràcies!

2 comentaris:

  1. Encara que una mica tard, a més de desitjar-li per molts anys a ell, també desitjo que per molts anys puguem gaudir del seu art i de la seva veu!

    ResponElimina
  2. Estic amb tu! Que vagi fent anys i el recordem és senyal que encara podem gaudir-lo!

    Una abraçada,

    Albert

    ResponElimina