dissabte, 13 de març del 2010

INICIACIÓ A L'ÒPERA, SESSIÓ # 4

Divendres, a les 19h, va començar la quarta sessió del taller d'iniciació a l'òpera que estic impartint a la Biblioteca Popular Santa Oliva d'Olesa de Montserrat. Fins a la data ja havíem conegut la història de l'òpera (des de l'origen fins a dia d'avui), vam conèixer -al detall- l'òpera Carmen de G. Bizet que vam veure a Sabadell, hem conegut les diferents tessitures de la veu masculina i aquesta setmana ha tocat conèixer les veus de dona.

De manera que els participants al taller han pogut apreciar les moltes diferències vocals que hi pot haver entre una, o una altra, intèrpret i, alhora, poder classificar els diferents tipus de veu que podem trobar-nos a una representació operística.

De moment, a nivell personal, està resultant una experiència molt grata. Els divendres se'm fan llarguíssims fins que no arriba la classe i, en canvi, la trobada a la biblioteca se'm fa curtíssima. A la darrera sessió, algunes alumnes van començar a dir-me que, potser, aquest taller hauríem d'allargar-lo una mica, doncs estan passant-s'ho molt bé. Aquesta és una de les floretes més maques que m'han dit.

Gaudir de l'òpera està a l'abast de tothom, ja que només cal una mica de curiositat, ganes d'aprendre i, sobretot, estar disposat a passar-ho MOLT bé.

La setmana vinent ens fixarem en les "paraulotes" pròpies del gènere i la "litúrgia" operística.

4 comentaris:

  1. hay albert, con la afición que hay al canto en mi pueblo, y que nó haya nadie con la capacidad de hacer nada ó parecido a lo que tu haces, en fin una pena......saludos paco

    ResponElimina
  2. Paco,

    doncs només hem de parlar-ho! Bé, podríem fer un taller al teu poble!

    Una abraçada!

    Albert

    ResponElimina
  3. Aixó si que és apropar l'òpera al públic, tant jove com gran i no això de l'òpera xou! jaja
    Si es vol apropar l'òpera als joves que es facin cursos com aquests als coles i a les universitats!
    Felicitats Albert per tota la feina que de cor fas i a tanta gent arriba!

    una abraçada

    ResponElimina